编织人生论坛

注册会员

QQ登录

只需一步,快速开始

扫描二维码登录本站

4573 人签到

[钩针讨论] 請問有沒有香港的朋友,我介紹你們香港邊度買冷平

热度: 0 [复制链接]

参加活动:0

组织活动:0

我發現0左一度買冷同線都好平的地方,
地址: 小西灣富景商場139室(巧藝坊)
真係好平!!!不過你地睇清楚D,個間叫巧藝坊,最好係禮六,日去,因為平時佢只開夜晚,因為老闆要返工,老闆好好人的,織嘢又叻
但千萬不要去去錯隔離個間,隔離個間D冷又貴,個老闆又無禮貌,
zan

咁d冷靚唔靚?買冷會唔會教埋織呢?
我試過去X國毛冷公司買冷,買時好殷勤地招呼,話唔識織可以返來教我,到我真係返去叫佢地教我點樣收針收到好似樣板咁靚時,又話無咁ge播,掛係度d樣板係師傳織ge,佢地唔識織ge,然後當我透明。真係好激氣!

这个老板不会做生意的哦,这种态度,顾客怕怕,买一次就没下次了.自断财路.

系呢,我想问下你地香港有无编织学堂这些地方的啊?

點樣平法 , 舉個例 , 如多少銀兩一團全毛冷 (50g)

引用第3楼yiminqq2006-10-05 18:20发表的“”:
系呢,我想问下你地香港有无编织学堂这些地方的啊?

有 , 請你參考sueyip會員介紹的貼子

請問5樓,怎樣才可去到sueyip的介紹貼子?我找不到。
香港有些地方教人編織,但總覺得學費很貴,用來買冷可以織兩件長袖毛衣呢!所以喜歡上這個網跟JJMM學習,真得益不少。

放心這裏雖然沒有牌子,但全部都係靚料,聽講老闆係向廠裏拿出來所以唔可以標牌字,d 冷都係運去外國,日本賣比廠去編衫,一大舊,又唔係成日駁冷,幾好, 個老闆好好人你幫佢買冷就會教你,唔明又可以睇日問,只要你舊冷係佢舖頭買就得如有興趣學,都係$35,1個鐘(唔包冷)因為我都學過,d冷大約500g $90-$150,睇下係乜野料
不過你記住,那舖星期一至五係開下午6:30-9:00

星期六,日及公眾假期下午2:00-7:00

記住間野叫巧藝坊,唔好去錯隔離個間喎

第六樓
你可以去論壇的搜索-->按用戶名搜索-->打sueyip-->提交
搜索在頁頂
還有在淘大商場有一間店 , 買滿足$200綫 , 可以教你 , 只要在她開店時間內去學就得
其實如果你有些編織底子, 可以買些日本編織書來學 , 這些書雖然貴些但很詳細, 新手也可以跟着織 , 當然綫粗細會左右針數多少

其實我介紹那間巧藝坊都有教人織,只要你幫佢買冷佢都會教你織,唔會話睇你買幾多,如你只想學,好似你1個鐘$35
你可以打去問下,我有佢咭片,電話係98722969朱小姐